Als de sportschool niet open mag, zet je toch gewoon alle fitnessapparaten buiten...

12 mei om 18:47 • Aangepast 19 mei om 19:54
Eigenaar Richard bij zijn outdoor gym.
Eigenaar Richard bij zijn outdoor gym.
Dat de sportscholen pas na 1 september weer open mogen, valt behoorlijk tegen voor veel sportliefhebbers en eigenaren van sportscholen. Sportcentrum Coach in Waalre wilde daar niet op wachten en besloot alle fitnessapparaten naar buiten te slepen voor een sportschool in de buitenlucht.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Voor de deur van de sportschool staan twee grote partytenten zodat abonnementhouders toch droog kunt sporten. De eigenaar kreeg toestemming van de gemeente en het RIVM voor de geïmproviseerde outdoor gym.

Wachten op privacy instellingen...

Razend enthousiast
Eigenaar Richard vertelt hoe hij op het idee is gekomen: "We hebben natuurlijk allemaal kunnen horen dat wij nog niet open mogen. Nou ja, dat slaat in als een bom. De volgende dag zijn we gaan kijken: wat kan wel? Dus hebben we het mogelijk gemaakt om buiten te sporten en hebben we een ware openluchtfitness weten te creëren. De mensen zijn echt razendenthousiast!"

Natuurlijk moet je wel even reserveren voordat je terechtkunt in de 'nieuwe' buitengym. "Op afspraak kunnen er twaalf mensen tegelijkertijd sporten. Op veilige afstand, met een lekker briesje, zonnetje erbij! We missen alleen nog zand zodat het lijkt alsof je ergens in een warm land op het strand aan het sporten bent", grapt hij.

Wachten op privacy instellingen...