Michael van Gerwen houdt Raymond van Barneveld voor de gek

13 mei om 11:51 • Aangepast 20 mei om 20:04
Michael van Gerwen. (Archieffoto: Omroep Brabant)
Michael van Gerwen. (Archieffoto: Omroep Brabant)
Toen Michael van Gerwen ontdekte dat je via een speciaal platform, tegen betaling, een videoboodschap door Raymond van Barneveld kunt laten inspreken, bedacht hij zich geen moment. Hij wilde absoluut de eerste zijn, legt hij met een vette knipoog uit in het programma Bureau Sport At Home van programmamaker Frank Evenblij. "Jij bent de beste darter en door jou ben ik gestopt", hoort Van Gerwen zijn voormalige collega graag zeggen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De darter uit Vlijmen heeft er 75 euro voor betaald, zo vertelt hij.

Wachten op privacy instellingen...

Van Barneveld heeft nog niet aan het verzoek voldaan. Wel stuurde hij Van Gerwen meteen een berichtje: "Wat ben je toch een rotzak."

'Mis collega's niet'
In de 'quarantaineversie' van het sportprogramma praat 'Mighty Mike' openhartig over hoe hij de gedwongen coronapauze beleeft. Zo geeft hij aan zijn collega's niet te missen.

En op de vraag of hij zich kan voorstellen dat hij ooit wedstrijden zal gooien zonder publiek en mét een mondkapje, antwoordt hij dat 'een mondkapje voor sommige darters niet eens zo erg zou zijn'. Er zijn volgens hem namelijk 'bepaalde Nederlandse spelers die echt uit hun mond stinken'. Namen noemt hij niet, maar collegadarters weten volgens Van Gerwen precies wie hij bedoelt.

Van Gerwen doet niet mee aan de PDC Home Tour, waarbij darters het in hun eigen huis tegen elkaar opnemen via een webcam. "Daar heb ik geen zin in. Met twee kinderen en drie honden. Da's geen doen. Ik ga niet m'n hele huis verbouwen voor zo'n toernooitje."

De darter uit Vlijmen geeft aan nu een beetje voor niks te trainen. "Normaal heb je een doel. Hopelijk gaan de belangrijkste toernooien, zoals de Premier League en het WK, toch nog door."

Bekijk hier heel het quarantainegesprek dat programmamaker Frank Evenblij had met Michael van Gerwen:

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...