Bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in bossen bij Bergen op Zoom

13 mei 2020 om 15:16 • Aangepast 20 mei 2020 om 15:24
nl
In bossen bij Bergen op Zoom zijn woensdag acht explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de bommen op een open veld tot ontploffing gebracht.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De bommen werden op verschillende plekken in de bossen gevonden. De plek waar vijf kleinere bommen lagen, was anoniem gemeld bij de politie. De munitie is waarschijnlijk gevonden door iemand met een metaaldetector.

Gevaarlijke situatie
Boswachter Erik de Jonge vond zelf de plek waar de drie grotere bommen lagen. “Daar was al gegraven. Een bom stak uit de grond. Er lagen er drie.”

De Jonge spreekt van een gevaarlijke situatie. “Iemand heeft daar gegraven, iets gevonden en dat niet gemeld.” Hij benadrukt dat het verboden is om in het natuurgebied te zoeken met een metaaldetector.

Open veld
Alle bommen zijn naar een open veld in het natuurgebied gebracht. “Gelukkig kon dat. Soms kan een bom niet verplaatst worden en moet die ter plekke tot ontploffing worden gebracht. Dat zou midden in het broedseizoen niet wenselijk zijn.”

In het open veld is een diep gat gegraven. Daar zijn de bommen in gelegd en vervolgens tot ontploffing gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.