Video

Joost (30) uit Halsteren kwam om bij surfdrama in Scheveningen

13 mei 2020 om 20:34 • Aangepast 20 mei 2020 om 20:34
nl
Eén van de vijf surfers die maandag om het leven kwamen voor de kust van Scheveningen, is de 30-jarige Joost Bakker uit Halsteren. Dat schrijft Stichting Huis aan het Water op haar Facebookpagina. Joost zamelde een paar keer geld in voor deze stichting die kankerpatiënten steunt.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In de Nederlandse surfwereld is met grote verslagenheid gereageerd op de dood van de vijf body- en golfsurfers. Joost was één van hen. Na zijn middelbare schooltijd verhuisde hij voor het surfen naar Den Haag, waar hij surflessen gaf en topsurfers coachte. Joost Bakker was net 30 geworden.

In 2013 haalde hij 7000 euro op voor Huis aan het Water, door samen met een vriend van de Noordkaap naar Gibraltar te fietsen.

Van deze actie werd destijds een video gemaakt:

Wachten op privacy instellingen...

Na deze sponsoractie heeft Joost in 2014 samen met andere doorzetters voor Huis aan het Water de Mont Ventoux beklommen.

“Wij zijn Joost enorm dankbaar voor wat hij toen heeft gedaan en zijn enorm verdrietig dat zo'n mooi mens zo veel te jong is overleden”, is te lezen op Facebook.

Enorme levensgenieter
“Joost was een levensgenieter, super sociaal, vrolijk sportief en hield van zijn vrijheid. Zijn passie en zijn werk was surfen en helaas is dat ook zijn dood geworden.”

De vijf surfers waren allemaal kind aan huis bij surfschool The Shore. "The Shore kun je wel een beetje beschouwen als de huiskamer van alle surfleraren", zegt een medewerker van de surfschool tegen de NOS. Voor het gebouw van de surfschool liggen veel bossen bloemen en er is een gedenkteken opgehangen: een zwart bord met vijf witte vissen erop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.