Video

Demonstratie in Vught tegen plannen voor N65

14 mei 2020 om 19:48 • Aangepast 21 mei 2020 om 17:54
nl
Ongeveer zeventig mensen hebben donderdagavond bij het Van der Valk Hotel in Vught gedemonstreerd. Ze zijn tegen de plannen om de N65, die dwars door Vught loopt, verdiept aan te leggen. Daarom hebben ze een burgerinitiatief ingediend om het verkeer door een tunnel te leiden.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De actie vond plaats aan de vooravond van een raadsvergadering in het hotel. Op de agenda staat het bestemmingsplan N65, maar eerst wordt het burgerinitiatief besproken. Hierin wordt gevraagd om uitstel van de plannen voor extra onderzoek naar alternatieven, zoals een verkeerstunnel op het huidige traject van de N65.

'Protest serieus'
De demonstranten hielden overigens netjes anderhalve meter afstand van elkaar. Burgemeester Roderick van de Mortel en zijn wethouders maakten, voor de vergadering, even een praatje met hen. Van de Mortel zei tijdens het onderhoud dat hij het protest serieus neemt. De raadsvergadering is in het hotel, omdat er vanwege de coronamaatregelen niet genoeg plek is in het gemeentehuis.

Wachten op privacy instellingen...

Het college van Vught heeft al aangegeven daar geen heil in te zien en groen licht te willen geven aan het oorspronkelijke plan waarbij onder meer de kruisingen met stoplichten op de weg tussen Den Bosch en Tilburg vervangen worden door ongelijkvloerse kruisingen zonder stoplichten.

Wachten op privacy instellingen...

Groen licht?
De bedoeling is dat de gemeenteraad van Vught hiervoor donderdagavond groen licht geeft, zodat de plannen waar al meer dan tien jaar over wordt gesproken vanaf 2021 uitgevoerd kunnen worden. Die plannen zijn begroot op 155 miljoen euro. De gemeente Vught neemt daarvan 27 miljoen voor haar rekening en de aangrenzende gemeente Haaren 5,5 miljoen. De rest komt van het Rijk en de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!