PvdA Brabant wil tastbaar monument voor coronaslachtoffers

18 mei 2020 om 11:31 • Aangepast 25 mei 2020 om 11:14
nl
Om de slachtoffers van het coronavirus te eren, moet er een tastbare herinnering komen voor de nabestaanden. Dat oppert Edith van Dijk (PvdA), Statenlid in de provincie. Zij roept volksvertegenwoordigers op dit initiatief te nemen en bijvoorbeeld een monument te creëren.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Omroep Brabant heeft een online gedenkhoek om de slachtoffers van het coronavirus een gezicht te geven. Nabestaanden kunnen zelf een inzending sturen. Van Dijk zag dat deze week voorbijkomen: “Die gedenkhoek vond ik zo mooi. Zo komt het wat dichterbij. Ik krijg iedere keer kippenvel als ik die verhalen lees”, vertelt ze. Zo kwam ze op een idee voor een tastbare herinnering.

Onzichtbare slachtoffers
“Zoveel slachtoffers van corona zijn onzichtbaar. Het doet zeer als je je bedenkt dat de meeste slachtoffers stilletjes en ver weg overlijden. Ik begon na te denken over hoe wij die in Brabant kunnen herdenken. Als volksvertegenwoordigers in de provincie zouden wij daar iets kunnen betekenen” zegt Van Dijk.

Ze denkt aan iets tastbaars als een monument “Ik zou graag iets fysieks willen. Maar de vorm waarin, wil ik graag aan Brabantse kunstenaars en cultuurmakers overlaten. Zij kunnen dit leed, veroorzaakt door het coronavirus, verbeelden.”

Oproep
In de vergadering van de Provinciale Staten op 5 juni gaat Van Dijk de oproep doen. Ze hoopt op veel reacties. “Ik zou het mooi vinden als dit idee omarmd wordt. We kunnen dan de koppen bij elkaar gaan steken en verder nadenken over de uitvoering van het idee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!