Video

Horeca definitief open vanaf 1 juni: Kijk nu LIVE naar de persconferentie van premier Rutte

19 mei 2020 om 16:12 • Aangepast 27 mei 2020 om 09:49
nl
Mag de horeca toch op Eerste Pinksterdag open of blijft Rutte bij 1 juni? En gaan de middelbare scholieren inderdaad weer vanaf 1 juni naar school? En mogen de basisscholen weer volle weken open? Dinsdagavond om 19.00 uur horen we van de premier waar we staan in het corona-stappenplan. De persconferentie is nu live op onze site en app te volgen. Na de persconferentie is er een extra uitzending met reacties op Omroep Brabant.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Horecaondernemers wilden graag eerder in het Pinksterweekend open. Nu mogen ze alleen Tweede Pinksterdag klanten ontvangen. Het kabinet gaf niet toe, na advies van de Veiligheidsregio's.

Middelbare scholen mogen 1 juni open. De Telegraaf meldde dinsdagmiddag dat de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open zouden gaan.

Weekje wachten
Over de sportscholen horen we deze week nog niets. Sportschoolhouders zeggen klaar te zijn voor een eerdere opening dan 1 september. Ze hoopten dinsdagavond een andere datum te horen maar minister Van Rijn maakte dinsdagmiddag op Twitter bekend dat er volgende week pas meer bekend wordt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.