Relschoppers richtten voor bijna miljoen euro schade aan tijdens oud en nieuw in Breda - Omroep Brabant
Video

Relschoppers richtten voor bijna miljoen euro schade aan tijdens oud en nieuw in Breda

20 mei 2020 om 15:50 • Aangepast 27 mei 2020 om 15:44
nl
De schade die tientallen relschoppers met oud en nieuw hebben aangericht in Breda is nog hoger dan gedacht. De totale schade bedraagt tussen de 500.000 en een miljoen euro. Dat blijkt uit een uitzending van Opsporing Verzocht, dat dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak besteedde.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Van de negen relschoppers die door de politie worden gezocht na de ongeregeldheden heeft zich er eentje gemeld. De andere acht zijn nog spoorloos. Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er twintig tips binnengekomen.

Vooral in de wijk Hoge Vucht was het die nacht raak. De politie kwam daarheen omdat een groep van ongeveer twintig jongeren een mobiele beveiligingscamera aan het vernielen was op de Wensel Cobergherstraat.

Vuurpijl dwars door bus
Daarnaast werden bergingen opengebroken en spullen in brand gestoken en werd een vuurpijl dwars door een bus geschoten. Brievenbussen werden opgeblazen met zwaar vuurwerk.

Toen agenten de straat in reden, werden ze opgewacht door groepjes jongeren met zwaar vuurwerk en brandbommen. Die werden vervolgens naar de agenten gegooid. Ook een bus en bushokjes moesten het ontgelden.

Politie werd opgewacht
Uit beelden blijkt volgens de politie heel duidelijk dat het om een gerichte actie gaat. “Je ziet dat jongeren de agenten stonden op te wachten, die de straat in kwamen rijden. Het was dus niet zo dat de jongeren zich pas later tegen de agenten keerden."

Bekijk hieronder de beelden uit Opsporing Verzocht:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.