Video

Vlammen in Deurnese Peel weer onder controle

22 mei 2020 om 15:43 • Aangepast 29 mei 2020 om 15:34
nl
De natuurbrand in de Deurnese Peel die vrijdagmiddag oplaaide, was rond vijf uur 's middags weer onder controle. Een gebied van honderd bij honderd meter stond in brand. De brandweer kwam met vier blusvoertuigen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er kwam veel rook vrij door de brand. "Heb je last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Als de rook later is weggetrokken, is het advies om de ramen juist open te zetten en de woning te ventileren", zegt de brandweer.

De brand werd vrijdag ontdekt door Staatsbosbeheer. Die houden het gebied goed in de gaten, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Bij een kleine oplaaiing, kunnen zij het vaak zelf onder controle krijgen, maar vrijdagmiddag was de brandweer nodig. "We zijn dus bezig om de opkomende vlammen de kop in te drukken", zei de woordvoerder 's middags.

Maand
De brand in het natuurgebied woedt inmiddels meer dan een maand. De brand is de grootste Nederlandse natuurbrand ooit. 800 hectare gingen al in vlammen op, dat is een gebied van acht vierkante kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.