Jumbo schrapt 300 van de 1300 banen op hoofdkantoor in Veghel

26 mei 2020 om 07:02 • Aangepast 2 juni 2020 om 07:04
nl
Bij Jumbo verdwijnen driehonderd banen. Dat bevestigt de supermarktketen na berichtgeving van het Financieele Dagblad (FD). De klappen vallen op het hoofdkantoor in Veghel waar nu nog 1300 mensen werken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Jumbo schrapt vooral managementfuncties en administratieve banen. Tachtig medewerkers krijgen gedwongen ontslag.

Geen uitstel door corona
De supermarktketen heeft overwogen de reorganisatie uit te stellen wegens de coronacrisis, maar zet die toch door. De voorlopige plannen werden in januari al aangekondigd.

"De uitbraak van corona maakt dit besluit alleen maar logischer. Het aandeel van online groeit sterk. Dat maakt een afgeslankt en slagvaardig hoofdkantoor nog belangrijker", aldus topman Ton van Veen in het FD, die van een 'enorme teleurstelling' spreekt. Zijn bedrijf draait beter dan ooit.

Langer uitstel van de bekendmaking van de plannen zou volgens Van Veen 'onrust en onduidelijkheid' bij het personeel veroorzaken. "Bij elk nieuw initiatief en iedere overname hebben we teams samengesteld en mensen overgenomen. Hierdoor is het hoofdkantoor behoorlijk uitgedijd", vertelt Van Veen. Uiteindelijk werd Jumbo 'stroperig', zoals hij dat noemt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.