Video

Jos werkte 40 jaar bij Organon: 'Ontzettend blij dat de naam weer terugkomt in Oss'

27 mei 2020 om 20:30 • Aangepast 3 juni 2020 om 20:34
nl
Binnenkort prijkt de naam Organon weer op de blauwe fabriekshal van de geneesmiddelenbedrijf in Oss. En daar zijn veel Ossenaren en oud-medewerkers hartstikke trots op. Een van hen is Jos van Orsouw uit Megen. Hij werkte bijna veertig jaar bij Organon en koestert warme herinneringen aan die tijd.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Enthousiast bladert Jos van Orsouw door een plakboek vol met foto's en krantenknipsels uit de tijd dat hij bij Organon werkte. Hij is al bijna elf jaar met pensioen. Maar de liefde voor Organon zit nog diep. "Het was een geweldig bedrijf. In de veertig jaar dat ik er gewerkt heb, ging ik eigenlijk altijd met een glimlach naar mijn werk."

Jos laat zijn plakboek zien:

Jos werkte aan anticonceptiemiddelen zoals Marvelon en de Nuvaring, eerst in de productie en later op de afdeling research. "Dat was iets aparts. Het bedrijf groeide ook heel hard. Toen ik in 1977 bij Organon begon, werkten er 1700 mensen. Toen ik veertig jaar later wegging waren dat er meer dan 5000."

Organon-familie
De schok was groot toen Organon plotseling verkocht werd aan het Amerikaanse MSD. "Wij wisten helemaal van niks. Bijna iedereen in Oss had wel wat met Organon te maken. Het was een soort familiebedrijf met vooral mensen uit Oss en omgeving."

Op de vraag of hij gaat kijken als de naam Organon er weer hangt, antwoordt Jos resoluut: "Ik was er bij toen de letters werden gesloopt en ga zeker kijken als ze weer terug worden gehangen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.