Video

Gekte op de huizenmarkt duurt voort ondanks coronacrisis, kwartiertje om een huis te bekijken

28 mei 2020 om 14:30 • Aangepast 4 juni 2020 om 13:04
nl
Huizenkopers hadden stiekem de hoop dat de coronacrisis wat meer lucht zou geven op de huizenmarkt. Maar dat is allerminst het geval, de gekte is gewoon als ' vanouds'. Het is er zelfs niet makkelijker op geworden voor de huizenkoper.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Makelaar Erik-Jan Klawer heeft donderdag een kijkdag georganiseerd. Dat gaat anders dat voor de coronacrisis. Toen was er altijd een open huis en liep je met misschien wel meer dan 100 mensen in twee uur door je potentiële nieuwe stulpje. Maar door coronamaatregelen is dat verleden tijd.

15 minuten
“Er kunnen nu maar drie mensen tegelijkertijd binnen. Dat betekent één koppel met een makelaar. Ze krijgen een kwartier de tijd. Het liefst laat ik ze langer rondkijken, maar dat kan echt niet. Op dit huis hebben meer dan 80 mensen gereageerd. Dan zouden we meerdere dagen bezig zijn”, aldus Klawer.

“Het is kort”, beaamt Peter. Hij komt samen met zijn vrouw naar het huis kijken. “Bij veel huizen waar we voor bellen, kunnen we zelfs niet eens meer komen kijken, omdat het al vol is.” Volgens een andere huizenzoeker moet je er al bij zijn, voordat het op internet staat. “Als je nog geen bezichtiging hebt gepland voordat het op Funda komt, dan kom je er gewoon niet meer tussen. Wij hebben een zoekservice bij een makelaarbureau en dan krijgen we een mailtje met de huizen die nog online gaan komen. Dat is de enige manier."

Rustiger
Ondertussen melden de huizenbezoekers zich deze donderdag om het kwartier. Eerst even de handen ontsmetten en dan snel een rondje maken door het huis. "Gelukkig hebben we van tevoren erg veel informatie gekregen", aldus een van de zoekers. "Het voordeel is wel dat je nu alleen bent, dan kun je misschien toch wat rustiger kijken, ook al is het heel kort."

Toen de coronacrisis net uitbrak, bestond de angst dat de huizenmarkt juist zou instorten. "Maar dat zie ik nog niet gebeuren. De vraag naar huizen is groter dan het aanbod en dat blijft nog wel even zo," aldus Klawer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!