Man (30) opgepakt voor brandstichting in twee zendmasten in Veldhoven - Omroep Brabant

Man (30) opgepakt voor brandstichting in twee zendmasten in Veldhoven

29 mei 2020 om 15:56 • Aangepast 5 juni 2020 om 15:54
Brandstichting bij zendmast Veldhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Brandstichting bij zendmast Veldhoven (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie heeft deze week een 30-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt dat hij twee zendmasten in zijn woonplaats Veldhoven in brand heeft gestoken. Het gaat om twee branden die op de vroege ochtend van zaterdag 11 april kort na elkaar plaatsvonden op de Heerbaan.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een onderzoek van de recherche leidde naar de 30-jarige Veldhovenaar. Hij is afgelopen dinsdag in zijn woning aangehouden. "We denken dat er mogelijk meer mensen betrokken waren bij de branden in Veldhoven. Dat is nog volop in onderzoek", stelt de politie.

De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft langer vastzitten. De recherche onderzoekt of deze man ook betrokken was bij andere zendmastbranden in het land.

In de afgelopen maanden stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen ervoor zorgen dat het noodnummer 112 minder goed bereikbaar is.

5G
Mogelijk zijn de brandstichtingen acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders stellen dat de straling van antennes slecht is voor de gezondheid en het milieu. Sommigen suggereren dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus, maar hiervoor is geen wetenschappelijk bewijs.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...