Na 70 jaar huwelijk zijn Paul en Tini nog smoorverliefd op elkaar - Omroep Brabant

Na 70 jaar huwelijk zijn Paul en Tini nog smoorverliefd op elkaar

30 mei 2020 om 17:00 • Aangepast 6 juni 2020 om 13:44
Tini en Paul zijn nog altijd smoorverliefd op elkaar (foto: Ilse Schoenmakers).
Tini en Paul zijn nog altijd smoorverliefd op elkaar (foto: Ilse Schoenmakers).
De vlaggen hangen zaterdag uit bij appartementencomplex Orangerie in Klundert. Paul (96) en Tini (94) Langeweg vieren hun 70-jarig huwelijk. Vanwege de coronacrisis kan dat niet groots worden gevierd; er was wel ruimte voor een bescheiden feestje. De tortelduifjes werden toegezongen door hun kinderen en andere bewoners van het appartementencomplex.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

De liefde spat er na al die jaren nog steeds van af. Ze leerden elkaar in 1942 kennen. Paul komt uit Klundert en Tini woonde in Rotterdam. Ze zagen elkaar als zij bij familie in Klundert verbleef. Niet kort daarna moest Paul onderduiken. Ze stuurden elkaar brieven, maar dat kon niet rechtstreeks. “Mijn adres mocht natuurlijk niet bekend worden”, legt hij uit.

In die tijd zagen ze elkaar een paar keer. Tini moest daar dagen voor fietsen. “In Rotterdam hadden we geen eten. Op de fiets ging ik dat halen en dan zag ik hem gelijk.”

Misschien maken die avonturen hun band juist wel zo sterk. Ze kijken elkaar nog steeds verliefd aan. Paul doet dan ook zijn best, hij versiert zijn vrouw nog elke dag. “Oorbelletjes, een kettinkje en haar gehoorapparaat mag ik iedere dag aandoen”, lacht hij.

In deze video zie je hoe Paul en Tini 70 jaar huwelijk vieren:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...