Zon en zomerse temperaturen met Pinksteren, vanaf woensdag kans op regen

31 mei 2020 om 10:13 • Aangepast 7 juni 2020 om 12:54
nl
Veel zon en hoge temperaturen. Dat zijn de ingrediënten voor de pinksterdagen. Wie snakt naar regen, moet geduld hebben tot woensdag. Vanaf die dag neemt de kans op buien toe.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op deze laatste dag van de meteorologische lente wacht ons veel zonneschijn. "Maar het is wel iets minder warm dan zaterdag", vertelt Diana Woei van Weerplaza. "Toen hadden we nog zomerse waarden in Brabant. Nu wordt de temperatuur wat getemperd doordat er wat bewolking uit het oosten over onze provincie schuift. Maar met 22 tot 23 graden en niet al te veel wind is het toch aangenaam te noemen."

Buien
Ook Tweede Pinksterdag verwacht Woei veel zon. "Nog meer dan op deze zondag. De sluierwolken trekken namelijk naar het westen weg. Het blijft ook dan droog en we krijgen hogere temperaturen. Zomerse waarden van 25 of 26 graden zijn mogelijk. Daarbij staat een matige oostenwind."

Mensen die hopen op een beetje regen moeten zeker geduld hebben tot woensdag. "Dinsdag hebben we eerst nog een droge en zomers warme dag voor de boeg, met veel zonneschijn. Bij niet al te veel wind vanuit het oosten halen we dan 27 graden. Maar woensdag wordt de lucht geleidelijk vochtiger. De luchtdruk daalt dan. Dat betekent dat er buien kunnen ontstaan. Vooral woensdagmiddag. Maar voordat die ontstaan, is het eerst nog broeierig warm. Zo'n 24 tot 27 graden."

Plaatselijk karakter
En niet overal komen die buien voor, benadrukt de weervrouw. "Ze hebben een plaatselijk karakter." Donderdag, vrijdag en zaterdag zouden er ook buien kunnen voorkomen. "Maar ook dan zijn er plekken waar geen druppel valt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!