Virgil van Dijk en Memphis Depay in actie tegen discriminatie: "F*ck racism!!!!!"

1 juni 2020 om 23:00 • Aangepast 10 juni 2020 om 15:48
nl
Zowel Memphis Depay als Virgil van Dijk hebben zich maandag uitgesproken tegen racisme. Depay was aanwezig bij een demonstratie in Amsterdam waar duizenden mensen op afkwamen. Van Dijk ging samen met zijn ploeggenoten op één knie zitten. De foto werd op social media geplaatst met de hashtag #BlackLivesMatter.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De twee oud-voetballers van respectievelijk PSV en Willem II sloten zich aan bij wereldwijde protesten tegen racisme die ontstonden na de dood van George Floyd, een 46-jarige zwarte Amerikaan. Hij werd gearresteerd en stierf nadat een agent negen minuten lang een knie op zijn nek hield, terwijl Floyd op de grond lag.

Op één knie
Van Dijk postte maandag op Twitter een foto waarop te zien is dat alle Liverpool-spelers geknield in de middencirkel van het stadion zitten. "Unity is strength", schrijft de voetballer.

Het knielend gebaar is afgekeken van Colin Kaepernick, een beroemde speler in het American Football die vier jaar geleden protesteerde tegen de manier waarop zwarte Amerikanen soms onderdrukt worden. Kaepernick knielde destijds tijdens het Amerikaanse volkslied.

Ook Depay kwam maandag in actie. Hij was aanwezig bij een protestactie in Amsterdam. "Fuck Racism!!!!!"schrijft de voetballer bij zijn post op Instagram. Hij lijkt vooraan te staan en deelt een filmpje waarin muzikant Akwasi op de Dam een toespraak houdt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.