Man rijdt met dertig cilinders lachgas los in zijn busje over de A16

2 juni om 13:45 • Aangepast 10 juni om 15:58
Foto: ANP
Foto: ANP
Een 47-jarige man uit Maastricht heeft maandag op de A16 bij Moerdijk een uitgebreide bekeuring gekregen. De man vervoerde maar liefst dertig cilinders lachgas in zijn busje en hield zich daarbij op geen enkele manier aan de regels. De auto viel op omdat hij aan de achterkant zwaar door de vering zakte.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

Als er meer dan 2,5 kilo lachgas wordt vervoerd, moet je je aan speciale voorschriften van het vervoeren van gevaarlijke stoffen houden. De dertig cilinders van de Limburger wogen bij elkaar 95 kilo, maar toch hield de manier zich op geen enkele manier aan de regels.

Zo had de man zijn papieren niet in orde, had hij geen borden of waarschuwingen op zijn bus om te laten zien dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had en ook lagen de cilinders los in de wagen.

Duizenden euro's boete
De man mocht niet verder rijden met de cilinders. Er moest een andere automobilist komen, die het lachgas wel volgens de regels kon vervoeren. Het Openbaar Ministerie gaat over de hoogte van de boete, maar volgens de politie kan die wel in de duizenden euro's lopen.

Wachten op privacy instellingen...