Belgen overspoelen grensdorp nu het weer mag, Jumbo 'helemaal leeggeroofd'

2 juni 2020 om 20:00 • Aangepast 10 juni 2020 om 16:49
nl
De Jumbo in Putte kan de stroom Belgen, die weer komt shoppen in Nederland bijna niet aan. Maandag en dinsdag trokken zoveel Belgen de grens over om boodschappen te doen, waardoor de schappen vrijwel leeg zijn. "De winkel is helemaal leeggeroofd", merkt een medewerker op.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De hekken zijn inmiddels weggehaald op de grens en ook staan er geen agenten meer te controleren. En dus explodeerde het aantal Belgen, dat de grens over wilde, meteen.

De Jumbo aan het Tervoplein in Putte lijkt helemaal leeggeroofd. Op foto’s is te zien dat vrijwel alle schappen bijna helemaal leeg zijn. “Groente, fruit, vlees, eigenlijk alles wat iemand nodig heeft”, vertelt een medewerker van de Jumbo in Putte. “Sinds een paar dagen mogen de Belgen weer de grens over en dat merken we goed.”

'Nu is het echt druk'
De drukte in de winkel is nog goed te behappen, vindt de medewerker. “De afgelopen tijd hebben we bijna geen Belg gezien hier. Nu is het echt druk.”

Traditioneel doen de Belgen graag boodschappen in Nederland omdat het hier goedkoper is. De afgelopen tijd was de grens echter hermetisch gesloten.

“We hebben serieus slapeloze nachten hiervan”, vertelde voorzitter Marc van Leijenhorst van de ondernemersvereniging eerder aan Omroep Brabant. “Wij zijn voor tachtig procent afhankelijk van de Belgen. Dat betekent dat we hier stilstaan en ondernemers nog maar twintig procent van hun omzet draaien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.