Video

Brand in Deurnese Peel dinsdagavond opnieuw opgelaaid

2 juni 2020 om 21:28 • Aangepast 10 juni 2020 om 16:50
nl
De brand in de Deurnese Peel is dinsdagavond weer opgelaaid. De brand woedde in hetzelfde gebied als weken geleden en breidde zich uit naar de huizen aan de Soemeersingel, waar de brand eerder al aan een ander gedeelte van de weg woedde. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand in de richting van de woningen zou trekken.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De brandweer wilde met een stoplijn van brandweerwagens het vuur tegenhouden, vooral vanwege mogelijk rookoverlast voor bewoners aan de Soemeersingel.

Weg afgeslote
De brandweer zei dinsdagavond rond tien uur te hopen dat de overlast voor de omgeving beperkt blijft. "De verwachting is dat we de brand de komende uren kunnen remmen", aldus een woordvoerder van de brandweer. "Maar hoe erg de rookoverlast wordt is nu nog moeilijk te zeggen. Als het allemaal positief uitvalt hebben we hier weinig tot geen rookoverlast. Maar we bereiden ons ook voor op een situatie waarin bewoners aan de Soemeersingel vannacht last krijgen van rook. Met het opstellen van een plan zijn we nu nog bezig."

De gemeente Deurne maakte dinsdagavond rond half elf bekend dat deze weg werd afgesloten voor doorgaand verkeer, zowel vanaf Helenaveen als vanaf buurdorp Griendtsveen (gemeente Horst aan de Maas in Limburg). Dit in verband met de rookoverlast en mogelijk slecht zicht. Er kan ook rook- en stankoverlast ontstaan in Helenaveen, zo waarschuwde de gemeente.

Brand in de Peel
De brand in de Deurnese Peel, die begon op 20 april, heeft inmiddels 800 hectare van het 1000 hectare grote natuurgebied verwoest. Het is de grootste Nederlandse natuurbrand ooit. 800 hectare is een gebied van acht vierkante kilometer.

Nadat de brand grotendeels was geblust, bleef het vuur smeulen, waarbij het af en toe fiks oplaait. Dat leidt geregeld tot gevaarlijke situaties doordat rook vermengd ook over wegen trekt. Vorige week botsten zes auto’s op elkaar op de splitsing van de Kanaalstraat en de Oudepeelstraat bij Liessel.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.