'Hou één geitje afstand', kinderboerderij opent de poorten, maar de wc blijft dicht - Omroep Brabant

'Hou één geitje afstand', kinderboerderij opent de poorten, maar de wc blijft dicht

3 juni 2020 om 19:30 • Aangepast 10 juni 2020 om 23:14
nl
"Voor ons voelt het eigenlijk als een soort feestdag", zegt Erik Franken van boerderij Wolfslaar. De kinderboerderij tussen Breda en Ulvenhout sloot 9 maart direct de deuren vanwege het coronavirus. Na bijna drie maanden gingen de poorten dinsdag weer open. Op de grond geven geschilderde geitjes aan wat anderhalve meter afstand is.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

"Heel Nederland zit dichtgeplakt met lelijke stickers en rode gebodsborden. Wij vonden dit beter bij onze boerderijstijl passen", lacht Erik. De geitjes op de grond zijn niet de enige maatregelen die ze bij boerderij Wolfslaar hebben genomen. Zo mogen er bijvoorbeeld niet meer dan honderd bezoekers tegelijk naar binnen.

In de video legt Wouter Hendrikx de veiligheidsmaatregelen in de kinderboerderij uit:

Wachten op privacy instellingen...

Voor veel jonge dieren zal het ook spannend zijn, want buiten de verzorgers zijn ze nog niet gewend aan kinderen. Franken: "De afgelopen weken zijn er erg veel geitjes en lammetjes geboren, dus voor hen is dit ook meteen de vuurdoop. En dat terwijl de moedergeiten juist bij de verzorgers op schoot kropen omdat ze de bezoekers misten."

Voor de deur van de kinderboerderij ontstaat een rijtje wachtende ouders met kroost. "Echt heerlijk om hier weer heen te kunnen. Lekker naar de diertjes", zegt een moeder. En ook een gecharterde opa en oma staan met goede moed te wachten: "Ons kleinkind praat nog niet, maar ze geniet van de geitjes, kipjes en konijnen."

De bezoekers wordt wel op het hart gedrukt om vooraf thuis nog even naar het toilet te gaan. "Dat heeft gewoon met hygiëne te maken. Het is voor ons ondoenlijk om na elk toiletbezoek de boel weer schoon te maken. Daarom hebben we de wc's gesloten."

Drukte voor de poort bij de weer geopende boerderij Wolfslaar in Breda (foto: Raoul Cartens).
Drukte voor de poort bij de weer geopende boerderij Wolfslaar in Breda (foto: Raoul Cartens).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.