Video

Joyrider (16) gaat met vrienden rijden en richt ravage aan

7 juni 2020 om 06:25 • Aangepast 16 juni 2020 om 10:18
nl
Een 16-jarige jongen heeft zaterdagnacht een ravage aangericht in Esch. Hij had zonder toestemming de auto van zijn ouders meegenomen en was daar met wat vrienden in gaan rijden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Rond kwart over drie in de nacht werden de hulpdiensten gewaarschuwd omdat er een ongeluk was gebeurd op de Dorpsstraat in Esch, vlak voor cafetaria 't Essche Trefpunt. Toen de brandweer, de politie en ambulancemedewerkers daar aankwamen, zagen zij een flinke ravage en een verlaten auto.

Bloembak geramd
Die auto bleek bestuurd te zijn door een 16-jarige jongen. Die had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen om er samen met wat vrienden in rond te rijden. Op de Dorpsstraat ging het echter mis. Daar ramde de jongen een grote bloembak die daar staat als wegversmalling. Door de klap kwam de bloembak midden op het wegdek terecht.

Na het rammen van de bloembak probeerde de jongen achteruit te rijden, maar daarbij reed hij een elektriciteitskast uit de grond. Vanwege de schade die de auto hierbij opliep, kon de auto niet meer wegrijden. Daarop maakte de jongen zich met zijn vrienden uit de voeten, maar na een uur had de politie de 16-jarige jongen alsnog te pakken.

De weg was na het ongeluk bezaaid met onderdelen van de auto. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.