Kind besmet met coronavirus op kinderopvang in Helmond, opvang blijft open

8 juni 2020 om 11:38 • Aangepast 11 augustus 2021 om 15:22
nl
Een kind dat naar de kinderopvang van Integraal Kindcentrum Mondomijn in Helmond gaat, is positief getest op het coronavirus. Het kind is volgens de voorzitter van het schoolbestuur niet met klachten binnen de groep aanwezig geweest. Mondomijn blijft daarom gewoon geopend.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Ouders van kinderen die naar Modomijn gaan, ontvingen vorige week een e-mail. Daarin werd gemeld dat minstens drie kinderen corona-gerelateerde klachten hadden. Twee daarvan zouden worden getest. Nu blijkt één kind besmet te zijn met het coronavirus.

“De kinderen die klachten vertonen, zijn op Mondomijn geweest in verschillende shifts en verspreid over verschillende mentorgroepen”, zo schreef Mondomijn in de e-mail. “Vanaf het moment dat de kinderen klachten vertonen, zijn zij thuis en eventuele broertjes en zusjes ook.”

Mondomijn blijft open
Jan van der Heijden, voorzitter van het schoolbestuur, laat weten dat er na vaststelling van de besmetting direct contact is opgenomen met de regionale GGD. “Vanaf het eerste moment hebben wij ons gehouden aan de protocollen die zijn verbonden aan de openstelling van het onderwijs en de kinderopvang. Hiermee is het besmettingsrisico op onze locatie geminimaliseerd en kan Mondomijn gewoon geopend blijven.” Van der Heijden zegt dat dit in goed overleg met externe deskundigen is besloten.

Geen verdere details
Vanwege privacy redenen worden geen verdere details over het besmette kind gedeeld. Ouders kunnen zelf beslissen of ze hun kinderen wel of niet thuislaten.

De GGD wilde ook niets loslaten over de mogelijke andere besmettingen. Wel liet de GGD weten dat de kans dat andere kinderen ook besmet zijn geraakt, klein is. Kinderen spelen een kleine rol bij de verspreiding van het coronavirus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.