Video

Frietkot in Maaskantje is weer open! Kijk hier hoe het is geworden

10 juni 2020 om 16:27 • Aangepast 17 juni 2020 om 20:25
nl
Liefhebbers kunnen eindelijk weer terecht bij cafetaria 't Pleintje in Maaskantje voor een 'Jos Brinkie' of broodje bapao. Het welbekende frietkot uit New Kids is woensdagmiddag heropend. Klanten stromen langzaam binnen en zijn blij dat ze er weer terechtkunnen voor een vette hap.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De beroemde snackbar werd in januari gesloopt, tot grote teleurstelling van veel New Kids-fans. Inmiddels is 't Pleintje volledig vernieuwd. Zaterdag mochten buurtbewoners al een kijkje nemen in de nieuwe zaak en vanaf nu is de friettent officieel open voor iedereen. "Ik ben wel zenuwachtig. Alles nieuw, dus het is spannend of het iedereen gaat bevallen", vertelt eigenares Melissa van Hintum.

Fans die hopen een kipknots te bestellen worden helaas teleurgesteld. Die worden volgens Melissa niet meer gemaakt. Maar daar lijkt vooralsnog niemand mee te zitten. Wél met het feit dat de New Kids-acteurs niet bij de opening aanwezig zijn. Sebastian en Robert zijn speciaal vanuit Duitsland komen rijden om bij de opening aanwezig te zijn, in de hoop een glimp van de sterren op te vangen. "Die horen er toch bij", zegt Robert.

In de video zie je hoe werd gereageerd op het nieuwe 't Pleintje:

't Pleintje is met zijn tijd meegegaan. De nieuwe friettent heeft een restaurantgedeelte en afhaal.

Aan de muur een herinnering aan hoe het was (foto: Ista van Galen)
Aan de muur een herinnering aan hoe het was (foto: Ista van Galen)

In de vernieuwde friettent hangt een grote wandplaat van de oude versie, zodat iedereen er nog steeds mee op de foto kan. Het gemeentebordje 'Maaskantje' hangt er niet meer, maar volgens Melisse komt die er snel weer te hangen. Het plaatsnaambord is geliefd onder New Kids-fans en wordt regelmatig gestolen. Maar daar heeft Melissa zich niet schuldig aan gemaakt. "Ik heb hem van de acteurs gekregen", vertelt ze trots.

In deze video zie je hoe de friettent in januari werd gesloopt:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.