Eigenaren van restaurant Lotus in Leende zaten maanden vast in China, maar kunnen weer naar huis

10 juni 2020 om 17:50 • Aangepast 17 juni 2020 om 17:14
nl
De eigenaren van Chinees restaurant Lotus in Leende kunnen eindelijk terug naar hun restaurant en nog belangrijker: naar hun dochter. De ouders van Luoxin (23) zitten al sinds het begin van de coronacrisis vast in China en hebben woensdag eindelijk het verlossende woord gekregen: over anderhalve week vliegen ze terug naar Nederland en kan het restaurant weer bijna open.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Omdat het in Leende zo geliefde restaurant door hun afwezigheid al maanden gesloten is, hadden inwoners een crowdfunding opgezet voor de familie. Inwoners schreven: "Onze dorpsheld Luo zit door omstandigheden vast in de bergen in China. Om hem tegemoet te komen voor de gemiste inkomsten, willen we hen een steuntje in de rug geven." Met de actie werd meer dan 6000 euro opgehaald.

"We hebben er vertrouwen in."

Jim Lan en Qiyue, de ouders van Luoxin Luo, waren in China om afscheid te nemen van Luoxins oma. Zij overleed op 93-jarige leeftijd. Ze hadden nooit kunnen bedenken dat ze door een pandemie maandenlang in het bergdorpje door moesten brengen.

“Het is allemaal heel vervelend gegaan”, vertelt Luoxin. "Hun eerste vlucht terug naar Nederland zou wel doorgaan, maar toen ging het dorp waar ze verbleven in lockdown. Toen konden ze dus niet bij het vliegveld komen. Daarna werden vluchten telkens gecanceld. En vervolgens gingen natuurlijk de maatregelen in Nederland van kracht. Maar nu hebben we compleet nieuwe tickets geregeld. We hebben er vertrouwen in”, vertelt ze.

De ouders van Luoxin zaten maandenlang vast in China (foto: Raymond Merkx).
De ouders van Luoxin zaten maandenlang vast in China (foto: Raymond Merkx).

Als het goed is zijn de eigenaren van het restaurant op 21 juni weer thuis. Daarna gaan ze meteen twee weken in quarantaine. Vervolgens hopen ze zo snel mogelijk gasten te mogen verwelkomen in hun restaurant. Luoxin: "Mijn ouders zijn er helemaal klaar voor en de inwoners van Leende volgens mij inmiddels ook wel."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.