Video

Mo Allach wilde eigenlijk een tussenjaar maar koos toch voor RKC: 'Waarom ook niet?'

10 juni 2020 om 19:00 • Aangepast 19 juni 2020 om 14:30
nl
RKC verraste eerder op de woensdag met de terugkeer van Mo Allach als technisch directeur. De 46-jarige bestuurder vertrok zo’n tien jaar geleden uit Waalwijk, maar keert nu dus weer terug. “Het voelt ook meteen weer goed. Ik sta hier met een grote glimlach.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Mo Allach over zijn opmerkelijke stap:

Het Mandemakers Stadion voelt als thuiskomen voor Mo Allach. De technisch directeur werd een aantal maanden geleden op straat gezet door Vitesse en sindsdien zat Allach thuis. “Eigenlijk wilde ik een sabbatical nemen voor het komende jaar”, stelt Allach.

"Het wordt een leuke, spannende tijd.”

“Maar mede door de coronacrisis ben ik ook gaan nadenken. Ik vond het wel vervelend om aan de zijlijn te staan, omdat ik heel benieuwd was naar hoe het betaald voetbal zou gaan reageren. Het wordt een leuke, spannende tijd.”

Daarmee doelt Allach op de aankomende transferperiode. Als technisch directeur is hij verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van de club, maar de transfermarkt zal deze zomer anders zijn dan anders, aangezien de verwachting is dat de clubs minder kunnen uitgeven.

“Ja, wordt het dan lastiger?”, vraagt Allach zich af. “Ik ben wel wat gewend. Natuurlijk het is een bijzondere tijd, maar de essentie blijft hetzelfde. Je moet een selectie samenstellen.”

"Het wordt een interessante zoektocht.”

De nieuwe technische directeur van RKC denkt naar eigen zeggen niet in beperkingen van de komende transferzomer. “Maar juist wel in mogelijkheden. Ik ben benieuwd hoe de markt gaat reageren. En hoe groot wordt bijvoorbeeld de vijver waar we spelers uit kunnen halen? Het wordt een interessante zoektocht.”

Bij een technisch directeur wordt er logischerwijs altijd gekeken naar wanneer er nieuwe spelers komen. Daar kon Allach nog niet te veel over kwijt. “Dit is mijn eerste dag hier, dus ik moet eerst gaan kijken wat Frank van Mosselveld en Fred Grim al hebben gedaan. Welke gesprekken er al met wie zijn gevoerd en wat er verder nog in de pijpleiding zit. Van daar uit kunnen we verder.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.