Shishalounges in Eindhoven werden waarschijnlijk door dezelfde daders beschoten

11 juni 2020 om 13:19 • Aangepast 18 juni 2020 om 13:24
nl
De politie gaat er vanuit dat de beschietingen van twee shishalounges in Eindhoven vorig en dit jaar met elkaar te maken hebben. Volgens de recherche zou er sprake zijn van een dadergroep. In Bureau Brabant besteedt de politie maandag aandacht aan deze beschietingen. Er worden beelden getoond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De beschieting op shishalounge Karma Société aan de Stratumsedijk in Eindhoven gebeurde in de nacht van zondag 1 op maandag 2 december 2019. De eigenaar ontdekte meerdere kogelgaten in het rolluik en het raam toen hij zijn zaak op maandagmiddag wilde openen.

Op beelden is te zien dat iemand vanaf een scooter met een automatisch vuurwapen schiet. De verdachte kwam vanaf de Jan Smitzlaan en reed na de schoten weg het Bomanshof in.

Bleekweg
De tweede beschieting gebeurde in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 januari 2020 rond halfvijf bij Pool 8 & Lounge Villa 040 aan de Bleekweg. Die shishalounge is maar een paar honderd meter verwijderd van Karma Société. Bij de tweede aanval waren twee mensen betrokken. Zij reden ook op een scooter en kwamen vanaf de Vestdijk. De schoten op de horecazaak werden door de bijrijder gelost. Ook hier werd een automatisch vuurwapen gebruikt. Daarna reden de twee verdachten weg richting het stadsdeel Stratum.

Bureau Brabant is maandagavond vanaf zes uur te zien bij Omroep Brabant.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.