Alternatief voor deelnemers Bredase Singelloop: iedereen start en finisht bij zijn eigen voordeur

13 juni 2020 om 06:00 • Aangepast 19 juni 2020 om 15:14
nl
De Bredase Singelloop van dit jaar gaat niet door en wordt verschoven naar 2021. Maar er is goed nieuws voor de deelnemers aan het jaarlijkse hardloopevenement: op zondag 4 oktober is er een alternatief voor de vele fanatieke hardlopers. Start en finish liggen dit jaar bij de eigen voordeur. Vanaf daar lopen de deelnemers hun eigen rondje op een zelfgekozen tijdstip.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De organisatie heeft besloten om de 35e editie van de hardloopwedstrijd langs de Bredase singels te verplaatsen naar 3 oktober 2021. Het populaire evenement trekt jaarlijks honderdduizend deelnemers en bezoekers. Het is vanwege de coronamaatregelen onmogelijk om het loopevenement veilig, verantwoord en gezond te laten doorgaan, zo laat de organisatie weten.

Geen grote groepen
In plaats daarvan wordt de Alternatieve Singelloop voor Breda en omstreken gehouden waarbij de start- en finishstreep voor de eigen voordeur ligt. Iedereen loopt zijn eigen rondje. Via een gps-gestuurde app worden de afstand en de (tussen)tijden geregistreerd.

Belevingsapp
De organisatie laat in samenwerking met onder meer Omroep Brabant ook een speciale app ontwikkelen. Via die app kunnen deelnemers bijvoorbeeld meedoen aan een warming-up en zijn videofragmenten te zien van eerdere edities. Ook zijn er opnames van optredens te horen van verschillende bands die normaal langs de route staan. Zo kunnen de lopers onderweg toch een beetje de sfeer van het evenement meekrijgen, zegt de organisatie.

De organisatie roept zoveel mogelijk hardlopers op om mee te doen aan de Alternatieve Singelloop, maar wel vanaf de eigen voordeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.