Auto stopt, bijrijder plukt puppy van de straat en gaat ermee vandoor

13 juni 2020 om 16:06 • Aangepast 20 juni 2020 om 14:44
nl
Als aan de grond genageld. Zo stonden Toon, Feli en dochter Sharon van de Ven er afgelopen nacht bij. Terwijl ze rond kwart over een het bezoek aan het uitzwaaien waren, stopte er plotseling een kleine donkere auto op de Grote Aardweg in Eersel. “De bijrijder deed het portier open en pakte onze hond Len. Daarna werd er gas gegeven en verdween de auto met piepende banden uit het zicht”, vertelt Sharon.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Len is de boxer die ze familie Van de Ven sinds maart in huis heeft. “Toen de visite naar huis ging liep de hond mee. Zo konden we hem ook nog even uitlaten voordat hij weer in de bench zou gaan. We wonen aan een doorgaande weg met weinig verlichting en er komen wel vaker auto’s voorbij. Maar bij deze actie stonden we perplex. Te verbaasd om iets te doen. We hebben niet eens gezien of de auto een Nederlands kenteken had.”

"We waren net over het verdriet heen en nu gebeurt ons dit."

"Wie doet nou zoiets?", vraagt Sharon zich hardop af. “We konden alleen zien dat er twee mensen in de auto zaten. We hebben ondertussen aangifte gedaan bij de politie. Onze hond is gechipt en we hebben het ook bij de dierenklinieken in de omgeving aangemeld.”

De familie Van de Ven vindt het erg en heeft er al ‘een traantje om gelaten’. Sharon: “We hebben een paar maanden geleden al een andere hond, ook een boxer, verloren bij een ongeluk. Die hond was vijf jaar oud. Daar hadden we een speciale band mee. We waren net over het verdriet heen en nu gebeurt ons dit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!