Video

Op vakantie in Tilburg? Doe de groetjes met een echte Tilburgse postzegel

15 juni 2020 om 21:00 • Aangepast 22 juni 2020 om 16:24
nl
Tilburg als vakantiebestemming? Dat hoopt Nicole van Beers wel. Zij ontwierp een speciale postzegel voor Tilburg. “Niemand kan naar het buitenland, dus wil ik er voor zorgen dat iedereen Tilburg leert kennen.”
Profielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door

Losse vellen papier, verf en stiften. Het atelier van Nicole ligt bezaaid met spullen waarmee ze heel veel schetsen van postzegels heeft gemaakt. Uiteindelijk is het ontwerp een wapperende vlag, met blauw gestreepte achtergrond waarop staat: ‘De groeten uit Tilburg.’

Het idee om een postzegel te ontwerpen, ontstond bij Nicole doordat mensen nu minder naar het buitenland gaan. “Ik wil aan de mensen laten zien dat Tilburg een hele leuke vakantiestad is. Ik denk dat een postzegel een leuke en eigenwijze manier is om Tilburg onder de aandacht te brengen”, vertelt ze trots.
In de video laat Nicole zien hoe de postzegel tot stand kwam.

Nicole is zelf een echte Tilburg-fan. Normaal is ze interieurarchitect en richt ze horeca in. Maar toen het vanwege de coronacrisis ook slecht ging in de horeca, wilde ze iets doen om Tilburg meer op de kaart te zetten. “Voor mij is Tilburg een hele mooie stad omdat het voor mijn gevoel een plek is die nog niet af is. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de Piushaven of de Spoorzone, dan zijn dat plekken in ontwikkeling. Als inwoner en helemaal als ontwerper is dat heel prettig, want je kan zo deelnemen aan al die nieuwe ontwikkelingen.”

Vrolijk vlaggetje
Op de postzegel is een wapperende vlag te zien, maar geen iconisch beeld uit Tilburg. Voor Nicole was de vlag juist van belang. “De vlag staat voor mij echt voor vakantie. Het wappert in de wind, het blauw op de achtergrond zou de zee voor kunnen stellen. Het hartje op de vlag zou mijn liefde voor Tilburg kunnen voorstellen, maar dat klinkt wel een beetje flauw”, lacht Nicole. “Alles bij elkaar geeft dit ontwerp mij een vakantiegevoel en dat wilde ik uitstralen op de postzegel.”

Tilburgse postzegel kopen
De Tilburgse postzegels zijn online te koop, maar je kunt ze ook al vinden in boekenwinkel Gianotten Mutsaers. Volgens Nicole is de Primera er ook mee bezig. “Laatst belde de Primera mij al, er kwamen heel veel mensen in de winkel die vroegen naar mijn postzegel. Ik hoop dat ze ook daar snel in de winkel liggen.”

Stap 1 : Download de afbeelding

Stap 2 : Upload de afbeelding en bestel

De afbeelding mag alleen gebruikt worden om er postzegels van te laten maken, benadrukt Nicole. Het plaatje blijft haar intellectuele eigendom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.