Domino Day droom van Wim valt in duigen: programma uitgesteld tot volgend jaar

16 juni 2020 om 09:40 • Aangepast 23 juni 2020 om 08:54
nl
Geen vijf miljoen stenen. Geen gepriegel op de vierkante centimeter. Geen ingehouden adem en ook geen miljoenen kijkers. De langverwachte terugkeer van het tv-programma Domino Day is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot volgend jaar. "Jammer, maar het zat er al aan te komen, hè?"
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

In februari zorgde de aankondiging van de terugkeer op de buis van Domino Day nog voor een orgasme aan geluk in huize Van Otterdijk. De 32-jarige Wim, voorzitter van het Dutch Domino Team en zo hardcore als hardcore kan zijn, kon het simpelweg niet geloven.

Vier maanden later ziet de situatie er heel anders uit. In een wereld waar zo'n beetje elk denkbaar groot evenement vanwege het coronavirus werd afgelast, kon ook Domino Day de dans niet ontspringen. Wim heeft er begrip voor. "Het zat er aan te komen, hè?", zei hij dinsdagochtend in het radioprogramma Wakker!. "Het is jammer, maar om met zo'n 80 bouwers op anderhalve meter van elkaar in een halletje te gaan zitten... Tja."

Vakantiedagen
Enigszins zuur is het wel, want Wim had voor twee maanden aan vakantiedagen opgenomen om mee te kunnen bouwen aan de monsterklus. "Ik ga nu toch maar weer werken, denk ik. Waarschijnlijk zal het in maart volgend jaar doorgaan en dan heb ik die vrije dagen weer nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.