Aspergekweker liet Polen en Roemenen 42 dagen aan één stuk werken tot wel 14 uur per dag

17 juni 2020 om 12:50 • Aangepast 24 juni 2020 om 12:54
nl
De werkzaamheden bij een aspergekweker in Brabant zijn stilgelegd, omdat het personeel te weinig rust kreeg. De 44 werknemers uit Polen en Roemenië bleken al zes weken lang iedere dag aan het werk te zijn. Ook deden zij dit zo’n 8 tot 14 uur per dag.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kwam het bedrijf controleren samen met handhavers van de gemeente. Ze willen dat het bedrijf orde op zaken stelt en zich aan de regels houdt. Bijvoorbeeld dat de aspergestekers minimaal 36 uur per week aaneengesloten rust krijgen.

De arbeidsmigranten uit Polen en Roemenië wonen in huisvesting van de werkgever. Tijdens de inspectie is ook gecontroleerd of de arbeidsomstandigheden veilig en gezond zijn en of de werkgever het risico op een besmetting met COVID-19 tijdens het werk zo goed mogelijk voorkomt.

De inspectie constateerde dat de werkgever op een aantal punten tekortschoot en ziet erop toe dat de werkgever zo snel mogelijk verbetermaatregelen neemt. Ook wordt er gekeken of de Wet Minimumloon en de Arbeidstijdenwet wel werden nageleefd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.