Politie onderzoekt of meisje van 5 zichzelf moest betasten in ruil voor een Happy Meal

17 juni 2020 om 16:09 • Aangepast 24 juni 2020 om 17:04
nl
De vader van een meisje van 5 beweert dat twee jongens zijn dochtertje hebben gevraagd haar broekje uit te doen en zichzelf te betasten. Dat zou zondagmiddag zijn gebeurd in een plantsoen langs het Theo Driessenhof in Helmond. De ouders van de jongens reageren geschokt en stellen dat zijn verhaal niet klopt. De politie gaat met beide partijen praten en onderzoekt wat er werkelijk is gebeurd.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Vader Niels: “Mijn dochter kwam zondag thuis en vertelde dat twee jongens haar hadden gevraagd haar broekje naar beneden te doen in ruil voor een Happy Meal. Daarna moest ze zichzelf betasten.”

Volgens de vader zijn er verschillende getuigen die dit hebben zien gebeuren. Hij zegt dat hij wil voorkomen dat de jongens dit vaker doen: “Ik wil niet dat dit nog een keer gebeurt.”

'Verhaal is heel anders'
De vader van een van de jongens: "Het meisje wilde op het skateboard van de jongens en zij zeiden nee. Daarna deed ze zelf haar broekje naar beneden en de jongens schrokken daarvan. Daarna is haar moeder ook nog verhaal komen halen en heeft ze de jongens bedreigd." Volgens de vader zijn er geen getuigen en was het meisje in haar eentje in het plantsoen.

De moeder van een van de andere jongens stelt dat het verhaal van de vader van het meisje niet klopt. "Zo'n twintig kinderen waren daar aan het spelen, onder wie mijn zoon. Het meisje was daar alleen en deed haar broek omlaag. Een vriend van mijn zoon zei nog: 'Doe normaal, trek je broek omhoog.'"

Niet meer buitenspelen
Volgens haar vader wil het jonge meisje inmiddels niet meer in het plantsoen spelen. “Alleen met papa en mama voelt ze zich veilig”, vertelt Niels. “Ik weet niet wat ze hieraan overhoudt. Het is nog te vroeg om te zien wat de gevolgen zijn."

Zowel de vader van het meisje als de ouders van de jongens zeggen dat ze aangifte doen bij de politie. De politie doet er geen uitspraken over of dat inderdaad is gebeurd. Wel komt er dus een gesprek met beide partijen.

"Wij doen op dit moment gezien de leeftijd van het mogelijke slachtoffer en de mogelijke verdachten hier geen verdere uitspraken over. Er is nog veel onduidelijkheid en we willen onrust in de buurt voorkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!