Jongeren brengen een bloemetje naar ouderen en daar worden ze allemaal blij van - Omroep Brabant
Video

Jongeren brengen een bloemetje naar ouderen en daar worden ze allemaal blij van

17 juni 2020 om 19:10 • Aangepast 24 juni 2020 om 17:24
nl
Het was een leuke verrassing voor senioren in Son en Breugel toen woensdag de deurbel ging. Jongeren kwamen hen namelijk een plantje aanbieden. Omdat veel zomeractiviteiten door corona niet door kunnen gaan, wilden ze iets doen om de ouderen toch een beetje te steunen. Het werd een bloemetje.
Profielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door

Jongerenwerker Ali Alzubaidi was enorm verrast toen hij heel veel berichtjes kreeg van jongeren die zich wilden inzetten voor de ouderen. "Het is super dat we zo veel aanmeldingen kregen. En voor de jongeren is het ook goed omdat ze iets voor de maatschappij doen. Vol enthousiasme pakken ze dit initiatief op, ze vinden het echt leuk om bij de ouderen langs te gaan."

Positieve dagbesteding
Roy van de Ven (18) ging ook langs de deuren om de ouderen op te vrolijken. Het helpt hem zelf ook om zijn dag makkelijker door te komen. "Normaal doe ik heel weinig op een dag. Maar met dit initiatief heb ik een positieve dagbesteding en dat is heel fijn. Ook geeft het mij een goed gevoel als ik de reactie zie van de ouderen. Toen Ali vroeg aan mij of ik mee wilde doen zei ik meteen ja."

Roy van de Ven.
Roy van de Ven.

Voor Marit van Kuik (13) zijn het vooral de reacties van de ouderen die haar goed doen. "Ik vind het heel schattig en lief als de ouderen emotioneel worden als wij de plantjes komen brengen. Maar het is ook heel fijn om samen met andere mensen iets te ondernemen nu. Omdat ik niet naar school hoef heb ik heel veel vrije tijd."

Marit van Kuik.
Marit van Kuik.

Luc van de Vorstenbosch (13) krijgt er een goed gevoel van als hij mensen kan blij maken. "Ik dacht bij dit initiatief meteen: ja, ik ga mee. En ik heb natuurlijk ook niks anders te doen nu. Sommige ouderen hebben ook geen man of vrouw meer, die wil ik dan juist extra opvrolijken. Dankzij ons hebben ze meer gezelschap."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.