Wielercriterium Daags na de Tour gaat definitief niet door

18 juni 2020 om 22:32 • Aangepast 25 juni 2020 om 22:34
nl
Het wielercriterium van Boxmeer, Daags na de Tour, gaat definitief niet door. De wedstrijd zou aanvankelijk, als de coronamaatregelen het toestonden, een dag na afloop van de Ronde van Frankrijk in september worden verreden.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De organisatie meldt echter dat het 'na veel wikken en wegen' de editie alsnog heeft geschrapt. "Het was een zware beslissing die ik met pijn in het hart moest nemen, maar het kon niet anders", zegt rondevoorzitter Pierre Hermans.

"Het gezondheidsaspect was het belangrijkste discussiepunt. Nu het besluit er ligt is er in elk geval voor iedereen duidelijkheid. We kunnen ons nu richten op maandag 26 juli volgend jaar, de nieuwe datum van de 46e Daags na de Tour."

Volgens de organisatie is het voor het eerst na 45 jaar dat het profcriterium in Boxmeer niet doorgaat. Burgemeester Karel van Soest zegt volledig achter het besluit van het rondebestuur te staan. "Met het oog op de ronde is de anderhalvemeter-maatregel een groot probleem", zei hij.

De andere wielerwedstrijden die traditioneel na afloop van de Tour de France plaatsvinden in Nederland hadden eerder al laten weten dat hun editie van 2020 niet doorging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.