Wat groeien ze hard! Dat geldt zeker voor de 'bovenleidingbaby's'

21 juni 2020 om 17:10 • Aangepast 28 juni 2020 om 16:44
nl
Het gaat goed met de ooievaarsjongen die geboren zijn boven het spoor bij Nuenen. Volgens John van Lierop van ProRail staan ze zo'n beetje op het punt hun nest te verlaten. Tijdens een surveillance langs het spoor wist van Lierop de bovenleidingbaby's, zoals hij de jonge ooievaars liefkozend noemt, nog mooi even vast te leggen.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Parmantig staan de jongen in het nest, op de bovenleiding van het spoor bij Nuenen. Dat er regelmatig een trein onder hen voorbijraast, lijkt hen niet te deren.

Al een aantal jaren nestelen ooievaars op de in het oog springende plek. John Van Lierop: " Eigenlijk is het heel mooi. Natuurlijk is het niet de meest ideale plek voor een nest, maar ze hebben het daar prima naar hun zin. We houden het uiteraard wel in de gaten. Zolang er geen gevaarlijke situaties ontstaan, laten we de natuur rustig hun gang gaan."

Net een kraamhotel
Volgens Van Lierop trekken de gevederde baby's, die inmiddels al aardig uit de kluiten zijn gewassen, veel bekijks. En Van Lierop zelf mag ook graag naar het bijzondere en eigenlijk ook weer heel natuurlijke tafereeltje kijken. De ProRail-medewerker is hobby-fotograaf en neemt tijdens zijn surveillances wel vaker een camera mee. De 'baby's' kwamen tijdens zo'n rondje deze week mooi in beeld. Van Lierop benadrukt: "Ik heb de foto's met een telelens genomen, keurig achter de hekken van het spoor."

Het spoor bij Nuenen vertoont parallellen met een kraamhotel, met al die baby's die op veel belangstelling kunnen rekenen. Al die baby's, want de ooievaar kwam vaker langs, letterlijk en figuurlijk: "Een stukje verderop zit inderdaad nog een nest met bovenleidingbaby's."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!