30 kilo drugs en 45.000 euro gevonden, zeven mensen aangehouden

24 juni 2020 om 13:18 • Aangepast 2 juli 2020 om 11:50
nl
De recherche heeft dinsdag zeven mannen opgepakt in een al langer lopend drugsonderzoek. Er werd meer dan 30 kilo synthetische drugs en 45.000 euro gevonden op verschillende plekken in Brabant en Gelderland. De verdachten zijn 23 tot 58 jaar oud en komen uit onder meer Tilburg en Uden.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het zevental kwam in beeld nadat er eind maart in Waalwijk apparatuur werd gevonden om tabletten te maken. Daar werden meer dan 5000 xtc-pillen per uur gedraaid. Ook werden er verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose gevonden. Goed voor honderdduizenden pillen.

In Uden was een opslag met bijna achtduizend kilo en 1500 liter grondstoffen voor de productie van pillen en een paar duizend amfetaminepillen. Bij het pand stond ook een vrachtwagen met 17.000 liter aan chemicaliën.

In de De Fallastraat in Tilburg werd onderzoek gedaan. Foto: Jack Brekelmans
In de De Fallastraat in Tilburg werd onderzoek gedaan. Foto: Jack Brekelmans

Arrestaties
Na deze vondsten ging de politie verder met het onderzoek en konden de zeven verdachten worden aanhouden. Ze werden dinsdagochtend opgepakt en ze zitten voorlopig vast om verhoord te worden.

Er zijn ook huizen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Schaijk en het Gelderse Kapel-Avezaath doorzocht. Daar werden meer dan 30 kilo synthetische drugs, een tabletteermachine, een blokkenpers en de 45.000 euro gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.