Spoorzone Rijen wordt aangepakt voor 59 miljoen euro

24 juni 2020 om 15:55 • Aangepast 1 juli 2020 om 15:54
nl
De spoorzone in Rijen wordt aangepakt. Er komen twee onderdoorgangen, twee nieuwe zijperrons en een fietsbrug. De provincie, gemeente en het Rijk leggen er samen 59 miljoen euro voor neer.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Rijen wordt al tientallen jaren doorkruist door de spoorlijn tussen Tilburg en Breda en dat zorgt voor veel overlast. “Iedereen in Rijen kan straks ongehinderd van de ene naar de andere kant van het spoor”, zegt wethouder Sandra Diepstraten. Ze is blij dat het vele en lange wachten voor gesloten spoorbomen straks tot het verleden behoort.

Veel werk
De timing is wellicht niet zo handig, omdat er de komende jaren in de omgeving ook aan twee provinciale wegen wordt gewerkt. Er gaat dus veel op Rijen afkomen qua werkzaamheden beseft gedeputeerde Christophe van der Maat. “Maar dit alles leidt ertoe dat de veiligheid en leefbaarheid in het dorp voor omwonenden, automobilisten, fietsers en het treinverkeer fors verbeteren. Deze afspraken zijn een doorbraak”, vindt hij.

Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven worden er twee vliegen in één klap geslagen. “Meer treinen voor reizigers tussen Breda en Tilburg, terwijl bewoners lekker door kunnen fietsen zonder voor dichte spoorbomen te staan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!