Brute overval mogelijk alsnog opgelost dankzij nieuwe informatie

24 juni 2020 om 17:26 • Aangepast 1 juli 2020 om 17:24
nl
De politie hoopt dankzij een nieuw aanknopingspunt een zaak van zeven jaar geleden op te lossen. Het gaat om een brute overval aan de Clovislaan in Eindhoven in november 2013. Twee mensen raakten hierbij gewond.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De daders drongen toentertijd een kraakpand binnen. Ze eisten geld van de bewoners en bedreigden hen. “We spreken van een brute overval omdat er geweld bij is gebruikt. Er werd iemand vastgebonden”, vertelt een woordvoerder van de politie.

De recherche kreeg de zaak zeven jaar geleden niet rond, maar een belangrijk aanknopingspunt geeft mogelijk zicht op de daders. Agenten weten nu dat een van hen waarschijnlijk uit de gemeente Peel en Maas komt. Deze Midden-Limburgse gemeente ontstond in 2010 door de fusie van Helden, Kessel, Meijel en Maasbree. “We hebben nieuwe informatie ontvangen, waardoor de zaak is heropend. Die tip leidt ons naar die omgeving.”

Getuigenoproep
De informatie is nog niet voldoende om iemand op te pakken. Om verder te komen, doet de politie daarom opnieuw een getuigenoproep. “We weten dat het lang geleden is, maar we willen het toch nogmaals vragen. Heb je destijds iets gehoord, gezien, iets wat mogelijk te maken heeft gehad met deze overval? Of heb je andere belangrijke info over deze zaak? Laat dit dan weten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.