Arjen Robben kiest voor oude liefde FC Groningen en geeft PSV het nakijken

27 juni 2020 om 17:31 • Aangepast 4 juli 2020 om 17:24
nl
Arjen Robben werkt aan een terugkeer als profvoetballer. De 36-jarige aanvaller, die vorig jaar stopte, wil weer gaan voetballen bij zijn jeugdliefde FC Groningen. Aan het eind van zijn voetbalcarrière werd gespeculeerd dat Robben eventueel nog een seizoen bij PSV zou gaan voetballen. Dat gaat niet meer gebeuren, Robben kiest voor een terugkeer naar Groningen.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van ANP
Geschreven door

"Ik werk aan een comeback als voetballer, bij de FC", zegt Robben in een filmpje op de site van Groningen. "Of dat gaat lukken, weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen", aldus Robben.

Robben werd als 12-jarige opgenomen in de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde vier jaar later in de hoofdmacht van de noorderlingen. "Inmiddels is het 18 jaar later en ben ik een voetbalavontuur rijker. We komen terug naar huis, terug naar Groningen", aldus Robben, die furore maakte bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.

Afwimpelen
Vorig jaar, na tien succesvolle seizoenen in Duitsland bij Bayern, stopte hij als profvoetballer. Robben wimpelde toen interesse van tal van clubs af, waaronder PSV. De vleugelspits speelde 96 interlands voor Oranje, waarin hij 37 doelpunten maakte.

Robben geeft zondag in het stadion een toelichting op zijn beslissing om terug te keren als profvoetballer op de Nederlandse velden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.