Ravage na instorten dak van sportcentrum in Valkenswaard - Omroep Brabant

Ravage na instorten dak van sportcentrum in Valkenswaard

27 juni 2020 om 19:44 • Aangepast 6 juli 2020 om 10:39
nl
Door de hevige regenval vrijdagnacht, is het dak bij sportcentrum Valkencourt aan de Pastoor Heerkensdreef ingestort. De schade is enorm.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De constructiebalken zijn verwrongen bij het instorten van het dak. Water is de sportzaal ingestroomd. Personeel is al de hele dag bezig om het water uit de vloer en apparatuur te krijgen. Daarvoor zijn ook waterstofzuigers ingezet.

Burgemeester Anton Ederveen is eerder op de middag een kijkje komen nemen om zelf de schade op te nemen. Waarschijnlijk kan het sportcentrum gewoon open op 1 juli, al zal het beschadigde gedeelte nog niet in gebruik genomen worden.

Harde klap
Vrijdagavond was er een overleg in het sportcentrum, om de opening van aanstaande woensdag 1 juli voor te bereiden. Op dat moment stortte met een harde klap het dak in. Een dag later is het hele team, van kantinepersoneel tot instructeurs, nog steeds druk bezig met de resten van het dak op te ruimen. “We zijn het hele weekend bezig geweest, anders was de ravage nog veel groter geweest. Ik ben trots op ons team”, vertelt Gerard Bots.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.