Dit jaar moet je een kaartje kopen voor de Tilburgse kermis: 'Het moet niet te leuk worden' - Omroep Brabant

Dit jaar moet je een kaartje kopen voor de Tilburgse kermis: 'Het moet niet te leuk worden'

28 juni 2020 om 13:50 • Aangepast 6 juli 2020 om 11:03
nl
De Tilburgse kermis krijgt dit jaar drie of vier pleinen, waar mensen een kaartje kunnen kopen om er een bepaalde tijd door te brengen. Dat zei kermiswethouder Rolph Dols zondagmiddag in het Omroep Brabant-programma Kraak.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Hoe de kermis er precies komt uit te zien, daar wordt nog over gesproken. Dat maakt wethouder Dols ergens in de komende week bekend. Ook hoeveel mensen er toegelaten worden, is nog onduidelijk. Maar de wethouder kan alvast een tipje van de sluier oplichten. "We gaan vooral kijken naar de tijdsduur die mensen op een kermisplein zijn. Kan die wat korter?"

Kermiswethouder Rolph Dols in Kraak.
Kermiswethouder Rolph Dols in Kraak.

'Het moet niet te leuk worden, zeg ik met pijn in het hart'
De kermis is natuurlijk meer dan alleen attracties. Daarom probeert de gemeente een arrangement met de horeca te maken. "Zodat mensen na de kermis naar een terrasje kunnen, dat al is ingericht op de anderhalvemetermaatregel", vertelt Dols.

Het is balanceren op een dun koord. De kermis moet aantrekkelijk worden, zodat mensen het leuk vinden om er naartoe te gaan. Maar het moet niet zo aantrekkelijk worden dat er te veel mensen op af komen. "Het moet niet te leuk worden, zeg ik met pijn in het hart. Maar ik ben behalve kermiswethouder ook de wethouder van Gezondheid en de anderhalve meter afstand staat niet ter discussie vanuit bestuurlijke kant."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.