Video

Kaartenactie voor luchtbuks Ria is schot in de roos: 'Ik heb er nog 650 te gaan'

30 juni 2020 om 15:01 • Aangepast 7 juli 2020 om 15:24
nl
Ze is wereldberoemd in Tilburg: Luchtbuks Ria. Ria van Dijk kreeg die bijnaam omdat ze al 83 jaar op de Tilburgse kermis naar de schiettent gaat. Vorige week werd ze 100. Daarom deed haar familie een oproep om Ria een kaartje te sturen. En dat heeft ze geweten...
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De tafel van Ria ligt bezaaid met post. Allemaal kaartjes van mensen die haar een fijne verjaardag wensen. "Het zijn er meer dan 700, verschrikkelijk."

Ria heeft nog geen tijd gehad om ze allemaal te lezen. Ze vertelt lachend: "Nee, ik heb er nog zo'n 650 te gaan. Ik ga me de komende tijd dus niet vervelen. Ik ga er gewoon elke dag een paar lezen!"

Bekijk hier de enorme stapel kaartjes die Ria heeft gekregen:

Niet te geloven
Het begon allemaal met een oproep van haar familie. Dat er zoveel mensen zouden reageren, had niemand verwacht. Ria zeker niet. "Op mijn verjaardag kwamen er al 575 kaarten. Niet om aan te zien! Ik kon het niet geloven."

En de kaartjes blijven maar binnenstromen. Ria laat een stapeltje zien. "Het houdt niet op. Deze zaten zaterdag in de bus. En ik denk dat er vanmiddag nog wel meer zullen komen."

Het merendeel van de mensen die haar een kaartje hebben gestuurd, kent Ria niet eens. "Niet te geloven hè? En veel mensen hebben ook echt hun best gedaan om een mooie kaart te maken." Ria houdt er een paar omhoog. "Kijk, deze mevrouw heeft er scrabble letters op geplakt", roept ze enthousiast. "En deze is helemaal met de hand gemaakt."

Hartverwarmend, maar nou stoppen
Ria kan nauwelijks bevatten dat zo veel mensen aan haar denken. "Het is hartverwarmend. Ongelooflijk dat al deze mensen mij een kaartje gestuurd hebben. Ik wist niet dat er zoveel verschillende kaartjes bestonden."

Naast de enorme stapel post op haar tafel staan er ook nog twee dozen vol met kaarten op de grond. Ria: "Daar zit zelfs een brief van Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander tussen. Maar ik weet even niet waar."

Op de vraag of ze nog meer post wil, is het antwoord helder. "Nee, nou mag het wel weer stoppen hoor!"

Feest in de schiettent
Luchtbuks Ria kreeg vorige week een bijzondere verrassing op haar honderdste verjaardag. Haar favoriete schiettent werd voor het verzorgingshuis waar ze woont neergezet. Zo kon Ria op haar feestje doen wat ze het liefste doet: schieten.

Kijk hier of Ria raak schoot op haar verjaardag:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.