RKC Waalwijk strikt Kostas Lamprou, oud-doelman van Willem II

30 juni om 14:28 • Aangepast vandaag om 14:14
Nieuwe aanwinst van RKC, Kostas Lamprou (Foto: RKC Waalwijk)
Nieuwe aanwinst van RKC, Kostas Lamprou (Foto: RKC Waalwijk)
RKC Waalwijk heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van keeper Kostas Lamprou. De 28-jarige Griek komt transfervrij over van Vitesse en tekent een contract tot medio 2021. Eerder stond Lamprou onder meer onder de lat bij Willem II.
Profielfoto van ANP Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
ANP & Sandra Kagie

"Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld.

"In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de subtop en top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat."

Eerder onder meer Willem II
Lamprou kwam de afgelopen jaren tot 118 eredivisieduels. Hij speelde voor Feyenoord, Willem II, Ajax en Vitesse. Na een seizoen te zijn verhuurd aan Willem II, maakte hij in 2015 definitief de overstap naar die club. In Tilburg groeide hij uit tot een vaste waarde onder de lat. Hij diende zijn contract in 2017 uit, waarna Ajax hem inlijfde.

RKC stond op de laatste plaats toen de competitie als gevolg van de coronacrisis werd beëindigd. De Waalwijkers mogen van de KNVB ook volgend seizoen op het hoogste niveau blijven uitkomen.

Wachten op privacy instellingen...