NAC Breda ontslaat coach Peter Hyballa om ruzie met technisch manager

3 juli 2020 om 14:59 • Aangepast 10 juli 2020 om 17:34
nl
NAC heeft trainer Peter Hyballa op straat gezet. Het ontslag van de Duitser is een reactie van de Bredase voetbalclub op de openlijke kritiek die Hyballa onlangs uitte op technisch manager Tom van den Abbeele.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Peter Hyballa haalde twee weken geleden in een interview keihard uit naar zijn directe chef, technisch manager Tom van den Abbeele. Er zou een groot verschil van visie zijn en Van den Abbeele zou er weinig van kunnen.

Ruzie werd niet bijgelegd
Het tweetal, dat al langer in onmin leefde, moest de ruzie voor 1 juli bijleggen van de pas aangestelde algemeen directeur Mattijs Manders. Dat is niet gelukt, waarop NAC heeft besloten de samenwerking met Hyballa te stoppen.

"In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking", zegt directeur Manders. "We staan aan de vooravond van een bijzonder belangrijk seizoen. Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing."

De 44-jarige Hyballa kwam begin februari naar NAC als opvolger van interim-coach Willem Weijs. De Duitser coachte het Bredase team slechts zeven keer, want al snel werd de competitie stilgelegd door de coronacrisis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.