Video

Omroep Brabant-duo gaat af als een gieter in spelshow: 'Man, man, man... we wisten niets!'

3 juli 2020 om 21:15 • Aangepast 11 juli 2020 om 10:14
nl
Wie wel eens naar de spelshow 2 voor 12 van de VARA heeft gekeken, weet dat de vragen af en toe knap lastig zijn. Maar de Omroep Brabant-presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld gingen vol goede moed richting Hilversum. Ronde één wonnen ze op spectaculaire wijze, maar toen keerden hun kansen: "We gingen af als een gieter."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Als braafste jongetjes van de klas zaten Kortlever en Westerveld vrijdag klaar achter de welbekende desk. De taakverdeling: Kortlever beantwoordde de vragen uit het hoofd en Westerveld was de opzoeker. Tenminste, dat was de bedoeling. 'Ik moest vaker dan mij lief was, toegeven dat ik het antwoord nog even schuldig moest blijven', vertelt Maarten. En dat betekende dat het stapeltje zoekopdrachten van Westerveld bleef groeien. "En met mijn multifocale bril en een klein zoekschermpje schoot dat ook niet op", bekent Kristian.

Hulp
Angstig werd zo nu en dan in de camera gekeken. Om de kijker om hulp te vragen, zo leek het. Want waar ze in de eerste ronde het woord met slechts een enkele letter ontcijferden, viel dit in de tweede ronde ronduit tegen. "Als je van de vragen al niks bakt, wordt het woord natuurlijk al helemaal niks!" Limbodansen en amateurvoetbalvereniging IJsselmeervogels wisten de mannen nog wel, maar bij de Kampense schilder Hendrick Avercamp gingen ze nat. "Je zou denken dat we als dj's de Ramones ook hadden kunnen weten", zegt Kristian.

Maarten en Kristian hebben voorzorgsmaatregelen genomen
Maarten en Kristian hebben voorzorgsmaatregelen genomen

Gezien de afgang op de nationale televisie hebben de twee maatregelen genomen voor komend weekend. "We zijn ons ervan bewust dat de uitkomst van de laatste ronde ook zo zijn weerslag op de omroep kan hebben, dus hebben we besloten om voorlopig zo anoniem mogelijk door het leven te gaan", zegt Kristian, doelend op de plastic zakken die zij als gezichtsbedekking zullen dragen. "Ook om ongemakkelijke confrontaties op straat uit de weg te gaan", valt Maarten hem bij.

De mannen namen net na de opnames een video op met hun eerste reactie:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.