Video

Boeren doen aangifte tegen landbouwminister Carola Schouten en haar 'achterlijke beleid'

3 juli 2020 om 15:32 • Aangepast 10 juli 2020 om 14:34
nl
Boeren trekken vrijdagmiddag in grote groepen naar politiebureaus in Cuijk en Helmond om aangifte te doen tegen minister Schouten. Ze zijn boos over de nieuwe veevoermaatregel en doen aangifte van dierenmishandeling.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Minister Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwit in veevoer te stoppen. Dat is volgens de boeren slecht voor het welzijn van de dieren. Daarom doen boeren door heel Nederland aangifte tegen de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Bij Bavaria in Lieshout verzamelden zich vrijdagmiddag zo'n vijftien trekkers met boeren uit de regio Gemert. Onder begeleiding van politie reden de trekkers richting Helmond.

In Helmond kregen de boeren uit Gemert gezelschap van collega's uit Deurne . Ze parkeerden al hun trekkers op een pleintje vlak achter het politiebureau. Daar mocht slechts een iemand naar binnen om aangifte te doen. Op verzoek van de boeren, mochten er uiteindelijk twee mensen naar binnen.

De Gelderlander meldde dat boeren zich ook in Cuijk verzamelden om aangifte doen.

De boeren hebben zich bij het politiebureau in Cuijk verzamelt om aangifte te doen (Foto: SK-Media).
De boeren hebben zich bij het politiebureau in Cuijk verzamelt om aangifte te doen (Foto: SK-Media).

Spiegeltje, spiegeltje...
En dat de boeren boos zijn is wel te merken. ‘'Wij doen aangifte tegen het achterlijke beleid van minister Schouten’', laat een van de boeren weten. Een andere boer heeft voorop zijn trekker een bord met de tekst 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is grootste trut van Nederland?' hangen.

Een boos bord richting minister Schouten, achterop een trekker (Foto: Noël van Hooft).
Een boos bord richting minister Schouten, achterop een trekker (Foto: Noël van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.