Eindelijk weer spelende kinderen tijdens schoolkamp: 'Lang stil geweest'

7 juli om 20:00 • Aangepast 14 juli om 17:54
Blije kinderen kunnen toch op schoolkamp in Boxtel.
Blije kinderen kunnen toch op schoolkamp in Boxtel.
De kinderen van basisschool De Tuimelaar in Veghel hebben geluk. Zij zijn deze week de allereerste groep kinderen die op kamp mag in de Heesemanshoeve in Boxtel. Voor het eerst dit jaar was het kampeerboerderij weer gevuld met spelende kinderen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Maandenlang was het door de coronacrisis heel erg stil op groepsaccommodatie de Heesemanshoeve in Boxtel. Toine Graft van de Heesemanshoeve is blij dat aan deze periode nu een einde is gekomen. "Het is heel erg moeilijk geweest voor ons en dit is de eerste school die wij kunnen ontvangen. Dus daar zijn we heel blij mee. Het was echt lang stil hier. Nu is het weer zoals het hoort te zijn, nu zijn er weer lachende mensen op het terrein. Dat hebben we gemist."

Het familiebedrijf bestaat al 50 jaar. "Zoiets als de crisis hebben we nog nooit meegemaakt dus dat was niet te bevatten voor ons. We waren erg somber maar hebben geprobeerd er alles aan te doen om onze accommodatie coronaveilig aan te kunnen bieden. Dus hier krijgen we echt goede zin van. Dit is een enorme opsteker", vertelt hij.

De kinderen van De Tuimelaar zijn ook erg blij:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...