Winterbus naar Markland College stopt ermee, te weinig scholieren stapten in

8 juli 2020 om 11:21 • Aangepast 15 juli 2020 om 11:04
Arriva bushalte (archieffoto: Kevin Cordewener).
Arriva bushalte (archieffoto: Kevin Cordewener).
Het leek de ideale oplossing: een lekker warme bus in de wintermaanden om de leerlingen vanuit de omliggende dorpen naar het Markland College in Zevenbergen te vervoeren. Maar, na een proef van twee jaar blijkt het aantal gebruikers van deze ‘Winterschoolliner Markland College’ niet zo hoog te zijn en wordt de stekker uit het project getrokken.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Alle betrokken partijen, van de provincie en de gemeente Moerdijk tot de ouders en leerlingen waren blij toen de speciale buslijn van Arriva in oktober van start ging. Kinderen zagen het gemak en het comfort, ouders vooral de veiligheid.

Maar na twee jaar blijkt het aantal leerlingen dat vanuit Standdaarbuiten, Noordhoek en Klundert met de bus naar school in Zevenbergen rijdt tegen te vallen.

In 2018 waren de leerlingen enthousiast over de Winterliner:

Wachten op privacy instellingen...

Met 34 leerlingen per dag uit Noordhoek en Standdaarbuiten zou de lijn in de reguliere dienstregeling van Arriva worden opgenomen. Maar die aantallen werden niet gehaald.

In het eerste jaar maakten circa 13 reizigers per dag gebruik van de lijn. In het tweede jaar toen ook vanuit Klundert kon worden gereisd steeg het aantal passagiers naar 21 per dag.

Nu de Winterliner stopt moeten scholieren uit Standdaarbuiten en Noordhoek weer hun eigen vervoer regelen. Scholieren uit Klundert kunnen met een bestaande buslijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...