Cateraar Maison van den Boer ontslaat helft van het personeel

8 juli 2020 om 15:03 • Aangepast 15 juli 2020 om 15:04
nl
Cateraar Maison van den Boer uit Veghel snijdt flink in zijn personeelsbestand, nu het bedrijf door de coronacrisis nog maar een fractie van zijn normale omzet behaalt. Het bedrijf neemt afscheid van 140 vaste medewerkers en tijdelijke contracten worden niet verlengd. Met de ondernemingsraad wordt overlegd over een sociaal plan.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In totaal is Maison van den Boer goed voor 225 voltijdsbanen, waarvan 38 op basis van een tijdelijk contract. Dat de helft daarvan nu verdwijnt, is volgens de cateraar noodzakelijk om 'het bedrijf een toekomst te geven'. In 2019 was de omzet nog 46 miljoen euro, maar de afgelopen vier maanden kelderde de omzet van het bedrijf met meer dan 90 procent.

De prognoses voor de komende maanden zijn nog onzeker. De onderneming gaat voor 2021 uit van een omzet die 35 procent bedraagt, ten opzichte van 2019.

Terugkeergarantie
“We wachten net als onze opdrachtgevers op het moment dat catering en hospitality weer op een grotere schaal mogelijk worden", zegt directeur De Boer. "Daarom bieden wij onze medewerkers een terugkeergarantie zodra het werk weer aantrekt. Dat is zuur, maar de enige manier waarop het bedrijf kan voortbestaan.”

Maison van den Boer verwacht dat de catering- en hospitality-activiteiten op de vaste locaties als eerste weer op gang komen. Ook is er goede hoop dat enkele grote evenementen zoals de kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht en het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam in enige vorm door kunnen gaan, wat helpt om het bedrijf voort te zetten.

Partycatering
Maison van den Boer houdt er rekening mee dat de grootschalige partycatering, de specialiteit van het bedrijf, voorlopig nog niet echt op gang komt.

Het bedrijfsonderdeel FoodforCare wordt verkocht. FoodforCare levert ziekenhuismaaltijden en is winstgevend. Directeur De Boer: “Met de verkoop kunnen we de reorganisatiekosten betalen. Want ook na de reorganisatie lopen de vaste kosten door en blijft de omzet voorlopig nog lager dan gebruikelijk. Met de verkoop zorgen we voor de benodigde buffer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.