Video

Autobrand bij tankstation in Tilburg, man gewond naar ziekenhuis gebracht

8 juli 2020 om 18:27 • Aangepast 15 juli 2020 om 18:34
nl
Bij een autobrand bij het Shell-tankstation aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg is woensdag rond tien over halfzes een man gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Wat er precies is gebeurd, wordt door de politie onderzocht. Op videobeelden is een brandende auto te zien. Op een paar meter afstand ligt een man roerloos op de grond.

Veel hulpdiensten ter plaatse
De brandweer heeft de brand geblust. De hulpdiensten kwamen met twee brandweerwagens, twee ambulances en veel politie ter plaatse. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. De omgeving werd tijdelijk afgezet. De politie heeft omstanders verhoord.

Drie mensen hielpen met wegslepen
Drie omstanders hielpen het slachtoffer vlak nadat de brand uitbrak. Eén van hen is de Tilburgse Jeroen van Opbergen. Hij had toevallig even zijn auto stilgezet bij het tankstation om iets op zijn telefoon op te zoeken, toen hij vlammen zag.

"Niet snel daarna kwam een man naar mijn auto toegerend. Hij zei dat er een man bij de brandende auto lag. Toen hebben we samen met een motorrijdster de man zo'n twintig meter versleept. De man was buiten bewustzijn, maar had wel nog een hartslag. Niet veel later kwamen de hulpdiensten al", vertelt hij.

De politie vermoedt brandstichting. (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie vermoedt brandstichting. (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.